Det kan være mange penge for en skoleklasse, hvis de står og skal på lejrtur. Særligt hvis lejrturen går til udlandet, uanset om det er i Europa, eller om det er oversøisk, som især i de senere år er blevet et mere og mere populært rejsemål, når skolerne skal rejse. For at spare på budgettet, kan man derfor med rette se efter muligheder, hvor man som skoleklasse kan tjene en ekstra skilling, der kan gå til klassens tur.

En måde hvorpå man kan tage initiativet tjen penge til klassen er via websiden https://stoetforeningen.dk/ Støtforeningen er en hjemmeside, hvor blandt andet foreninger og skoleklasser kan tjene penge ved at sælge lodder, hvor nogle af pengene går til velgørende formål, eksempelvis Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors og Børnetelefonen. Hver elev får en blok, hvor der enten er 10, 20 eller 30 lodder på, og som eleven så skal tage med hjem fra skole og sælge lodder fra. Her kan eleven både sælge til venner, familie, til familiens venner og så videre og så videre, og eleven kan på den måde både hjælpe med støtte til velgørenhed samtidig med, at der kommer penge til klassens kasse.

Når man har afgivet sin bestilling på pakken til klassen, modtager klassen en samlet pakke fra Støtforeningen.dk I pakken findes der en salgsguide, plakater, mobile pay-kort samt klistermærker, som kan påsættes ens jakke eller trøje. Klistermærkerne har altid påtrykt logoet for den organisation, man sælger lodder for, således man som køber kan se, hvad det er, man støtter, når man køber lodderne.

At sælge lodder er en rigtig god måde at skabe sammenhold i klassen på, samtidig med at man gør en god gerning ved at hjælpe med at samle penge ind til velgørende formål. Det er både folkeskoleklasser såvel som gymnasieklasser, der kan gøre brug af det, og her kan man også gøre det til en fælles aktivitet, at man går ud og ringer på dørene i sit lokalområde.

Kategorier: Ikke-kategoriseret