Man kan ofte være i tvivl om hvad man vil uddanne sig som, da der er utallige forskellige retninger og valg man kan tage. Det var en gang at man fulgte i sine forældres fodspor eller startede tidligt at arbejde i familie virksomheden. Det gælder selvfølgelig stadigvæk i dag, men det er i færre og færre tilfælde at dette sker.

Det er kun fantasien der sætter grænser

Der er så meget at vælge imellem, at man godt kan blive helt rundtosset. Vil man læse medicin, business, jura, sprog eller noget helt andet. Der vil altid være fordomme for nogle uddannelser, da mange mener at hvis man er ingeniør, så kan man tjene penge, men hvis man læser noget humanistisk, så bliver man en fattig mand. Det kan godt være at det er sandt i nogle tilfælde, men det er også stik modsat i andre tilfælde. Der er for eksempel rigtig mange forfattere i dag, der tjener utrolige summer og har det rigtig, rigtig godt.

Er du kreativ og elsker at skrive?

For nogle kan det være svært at bestemme sig, hvilken retning man skal tage hvad angår uddannelse. Der er jo så mange at vælge imellem. Derfor kan det være en god idé at tage på højskole i en kortere periode, hvor man kan prøve sig frem med forskellige ting, og dermed give sig tid til at bestemme sig. Et eksempel er at læse litteratur på højskole. Højskolerne er meget gode til at hjælpe unge med at lære sig selv at kende og finde ud af hvad man vil i livet. Man kan for eksempel tage på Forfatterhøjskole, hvis man er kreativ og elsker at skabe noget, blot fra inspiration og ens egen fantasi. Sådan en forfatterhøjskole udskriver ikke bare unge mennesker som går direkte videre til at skrive bøger og blive populære og kendte forfattere. Nej, litteraturen og at skabe noget kreativt kan lede til mange andre ting. Man finder måske en skjult passion for det kommunikative og vælger at læse kommunikation på højere niveau. Mulighederne er uendelige.

Kategorier: Uddannelse & Ledelse