Loppefrøskaller har altså intet med lopper at gøre, men er skallerne af frøene fra planten Plantago ovata, som er en del af Vejbred-familien. Loppefrøplanten stammer oprindeligt fra indien og dyrkes i dag i Indien og Pakistan. Loppefrø er vandopløselige og har en evne til at ?suge? vand til sig. Så når man spiser Loppefrøskaller kræver det derfor et øget væskeindtag, det vil sige at det er meget vigtigt, at man drikker rigeligt med vand og andre ikke-vanddrivende væsker, når man spiser eller tager loppefrøskaller. Loppefrøskaller er de senere år blevet meget populære som kosttilskud både her i Danmark og i resten af Vesten.

Loppefrøskallerne er i sig selv ufordøjelige for os mennesker, men de har et meget højt indhold af kostfibre, hvilket gør dem egnede til at afhjælpe problemer i fordøjelsessystemet. I Danmark er den eneste godkendte egenskab hos loppefrøskallerne imidlertid, at de kan bruges til at ?udvide tarmindholdet?, hvilket ikke er en godkendt del af behandlingen af nogen former for sygdomme. Men der forandrer jo ikke på det faktum at rigtigt mange har oplevet en stærkt forbedret funktion i deres mave/tarm system, efter at de er begyndt at spise skallerne. Men selvom der ikke findes nogen videnskabelig dokumentation for, at loppefrøskaller kan afhjælpe nogle former for sygdomme, anvender nogle mennesker dem alligevel som naturmedicin mod følgende for eksempel irritabel tyktarm, forstoppelse eller diarré og i et hele taget når deres maver ikke fungerer som den skal. Men uanset hvorfor du vil spise skallerne er det vigtigt at du altid husker råd nummer 1, “husk at drikke vand” for det første fordi det er når skallerne opsuger vandet at effekten fremkommer, og for det andet fordi at ellers så suger skallerne fugten fra din mave og dine tarme og derved kan du faktisk forværre situationen.

Kategorier: Sport og friluftsliv