Mange kunstnere brænder for den kreative proces og det at skabe, at de glemmer at værkerne også skal sælges. Typisk fordi det ikke interessere dem eller fordi de ikke ved, hvordan de skal markedsføre deres kunst.

Ofte tror de fleste kunstnere, at det er nok at skrive malerier til salg eller kunst til salg og have en hjemmeside, så burde det gå af sig selv.

Der er flere netgallerier, der har abstrakt kunst til salg, men hvis du ønsker at blive bedre til at markedsføre og selv sætte din kunst til salg, så kommer her et par markedsførings tips.
Først og fremmest så er salg og markedsføring hårdt arbejde og kræver, at der ligges en seriøs og systematisk indsats.

Men er du villigt at at investere samme energi i at markedsføre din kunst, som du gør når du fremstiller den, vil du se resultater og den kunst du har til salg vil blive solgt. Malerierne til salg vil ikke forsvinde efter en uge, men du vil langsomt måned efter måned se, at salget vil stige.

Her kommer 4 markedsførings tips til når du har malerier til salg

1) Hvad er det du sælger?
Det at skabe kunst er en proces, men når det gælder om at at sætte dine malerier til salg, skal du tænke på det, som om at det er et helt almindeligt produkt. Det skal du gøre for at se dine malerier med dine kunders øjne. Er de unikke, igen set med dine kunders øjne eller minder de om noget andre har lavet. Jo mere unik jo nemmere er det at markedsføre.

2) Hvem er dine kunder?
Lær dine kunder at kende, hvem er de. Køber de primært på nettet skal din markedsføring til rettes til det segment. Vil dine kunder se dine malerier fysisk, så er et galleri måske løsningen.

3) Hvor kommer dine kunder fra?
Er dine kunder primært danske skal din hjemmeside naturligvis være på dansk, men kommer dine kunder også fra andre dele af verden, skal din markedsføring tilpasses det.

4) Hvad kan du selv og hvad skal du have hjælp til?
Du kan i princippet lave al markedsføring og salg selv, men har du ikke den fornødne viden og lyst, så er det vigtigt at du køber dig til den viden og service et andet sted.

Kategorier: Boligindretning