Giv et ældre tag nyt liv med tagmaling

Et hus med et gammelt, slidt tag tager sig ofte ilde ud, da taget har meget stor betydning for det samlede udtryk af huset. Derfor kan det være fristende at tro, at man bør skifte taget ud, hvis det ser nedslidt ud og man ønsker at have et hus, der ser velholdt ud. Dette er dog langt fra nødvendigt, medmindre taget virkelig er ødelagt. Ofte kan man komme langt ved at rense og male sit tag med tagmaling.

Når man påbegynder maling af tag, skal man først sørge for at taget er blevet klargjort til malingen. Derfor er det en process af flere omgange, når man vil male sit tag. Det kan lyde som et stort stykke arbejde, men det betaler sig i længden. Både fordi taget bliver som nyt at se på, men også fordi behandlingen beskytter taget og forlænger dets levetid med op imod 15 år.

Jydsk Tagteknik udfører tagrensning ved at højtryksrense taget, for at få al mos, alger og skidt væk fra taget. Derefter vil de påføre en algebehandling, som giver taget bedre modstandsdygtighed imod alger, der ellers er en af de værste fjender for et tag. Efter algebehandlingen skal taget tørre komplet inden det kan grundes og males. Maling af tag vil ofte kræve en grunding og derefter to lag maling. På den måde sikrer man sig, at man får et flot, ensartet og holdbart resultat der vil give huset et ansigtsløft af dimensioner.

At male sit tag koster mindre end at udskifte taget, selv når man tager den aktuelle tagmaling pris i betragtning. Det vil være en investering, som betaler sig i længden, hvad end man selv ønsker at bo i huset og nyde, at ens hus ser flot og velholdt ud, eller man ønsker at sætte huset til salg. I så fald vil eventuelle købere med stor sandsynlighed sætte stor pris på et nymalet tag, og man vil sikkert få en bedre pris, end hvis man havde ladet taget stå slidt og ubehandlet.

Kategorier: Hus og hjem