Feromoner

En vigtig del af den personlige duft består af feromoner, som er luftbårne partikler, der sender en besked fra et individ og fremkalder en reaktion hos et andet individ. Hos mennesker udskilles feromoner fra kønsorganerne og steder på kroppen, hvor der findes svedkirtler. Feromoner udskilles altså blandt andet sammen med vores sved. At duftstofferne udskilles i behårede og varme områder, betyder at de lettere fordamper og spredes.

Feromoner opfattes ikke af de almindelige lugteceller, men af et særligt lugteorgan længere nede i næsehulen, hvor der findes modtagerceller med direkte forbindelse til de centre i hjernen, som har særlig stor betydning for formeringsdriften og trangen til at få børn. Feromoner lugter ikke af noget i sig selv, og derfor registrerer vi ikke bevidst, hvad der rammer os. Flere undersøgelser viser, at de duftløse feromoner styrer mange af vores valg i livet, uden at vi er klar over det.

“Feromoner er nødvendige for kønnenes tiltrækning af hinanden. De er med til at bestemme kvindens valg af partner til sit afkom, fordi disse stoffer siger noget om, hvilken arvemasse vi bærer rundt på. Kvinder bruger derfor ubevidst sin næse til at vælge den mand, der har de bedst egnede gener til at lave et sundt barn

Kategorier: Ikke-kategoriseret