Mellem Silkeborg, Billund og Vejle ligger der en højskole i Midtjylland ved Jelling. Det er Brandbjerg højskole, der holder til i en gammel herregård omgivet af en grusgrav, hvor ænderne opholder sig. Tilhørende den smukke herregård er der en ny skolefløj, hvor undervisningen foregår samt en sportshal, hvor kursisterne kan udfolde sig fysisk. Udover det så får man al den natur, man kun kan drømme om. Se mere om Højskole i Midtjylland.

 

Højskole året rundt

Man kan på Brandbjerg højskole deltage i forskellige kursusretninger hele året rundt. Om sommeren tilbydes der oftest kurser af en uges varighed. Kurserne er for al type demografi. Man kan deltage alene, som par, som familie, som unge, moden eller ældre. Kvinde som mand. Der er noget for enhver smag. Musik og dans, bæredygtighed, ski og idræt, friluftsliv, personlig udvikling, politik og samfund, kunst og håndværk samt projektledelse. Kurserne strækker sig fra fem dage til 43 dage. Om efteråret og foråret tilbydes desuden grupperejser til udlandet af en uges varighed. Om efteråret går grupperejsen til Sydafrika, mens den om foråret går til Catalonien i Spanien.

Bæredygtighed og økologi er i højsædet

En af højskolens kæpheste er bæredygtighed, der ikke kun er på undervisningsplanen, men også praktiseres på Brandbjerg højskole. I køkkenet jongleres der med økologiske råvarer, som bearbejdes til sunde, velsmagende og inspirerende måltider. Som kursist kan man forvente sæsonens råvarer, og der handles så vidt muligt lokalt og direkte fra producenterne. I 2018 bestod 60-90% af Brandbjerg Højskoles mad af økologiske råvarer. Dette høstede de en sølvmedalje for i økologisk regi. Køkkenet er desuden frontløber inden for vegansk og vegatarisk storkøkken, og de har en elitesmiley i madspild. Som kursist kan man godt have høje forventninger.

 

Konferencecenter

Udover at fungere som højskole bruges den gamle herregård fra 1500-tallet også som konferencecenter. De flotte rammer kan bruges på mange støttende måder, blandt andet til teambuilding aktiviteter i naturen. Højskolens undervisningsstab kan undervise virksomhedens medarbejder i procesledelse, holde foredrag og workshops med rod i den viden og erfaring, der ligger fra højskoleregi.

 

 

Kategorier: Uddannelse & Ledelse