En god nats søvn bør man absolut ikke undervurdere betydningen af. Søvnen er der, hvor vores krop kobler fra og lader op til en ny dag. Man kan sammenligne det med at lade batterier op. Forsømmer man søvnen, så er det som at køre på batterier, der aldrig er helt ladt op, og så er det, at man har den der træthedsfornemmelse hele dagen. Men det er ikke kun, hvor meget vi sover, som har stor betydning. Det er også i lige så høj grad, hvordan vi sover, som er afgørende.

Søvnkvalitet er noget, som man faktisk kan gøre noget ved. Er man hundeejer, kan man eksempelvis vælge at lade sin hund sove i sengen. Undersøgelser viser, at det giver en tryghedsfornemmelse, som er rigtig vigtig i forhold til søvnkvaliteten. Men vælger du at sove med din hund, så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på. Skift lagener og sengetøj jævnligt; det er en af de vigtigste forholdsregler, som du bør tage. Det siger næsten sig selv, men alligevel er der mange, der glemmer at prioritere det, og det kan faktisk være meget usundt for helbredet. Man kommer ikke til at fortryde det, hvis man vælger at prioritere jævnlig udskiftning af lagener og sengetøj.

Det skal være rart at gå i seng. Vi bruger faktisk 25 år af vores liv på at sove, og derfor er det rigtig vigtigt, at man ligger komfortabelt. Det kan man gøre på mange forskellige måder, men en sikker vej til bedre velbehag i sengen er, hvis man har noget lækkert sengetøj. Man kan ikke overvurdere betydningen af god søvn. Det er så grundlæggende for den menneskelige organisme at få god søvn, at det automatisk bliver afgørende for, hvordan man oplever ens hverdag. Der er mange opgaver og udfordringer, der skal løses hver eneste dag, og derfor er det bare så vigtigt, at man har de bedste forudsætninger for at klare alle udfordringerne. Der er ingen tvivl om, at bedre søvn giver bedre livskvalitet, og derfor er det altså værd at investere i, og er man hundeejer, kan man altså få bedre søvnkvalitet ved at lade hunden sove i sengen.

Kategorier: Hus og hjem